Meri-Teijon DH-kisat 26 - 27.5.2018

Alamäkipyöräily kauden ensimmäinen Suomi Cup -sarjan kilpailu järjestettiin Salon Meri-Teijolla 26 - 27.5.2018. Kauden ensimmäinen kisa luonnollisesti jännitti, varsinkin kun olin saanut uuden pyörän kaksi viikkoa aikaisemmin ja harjoittelut olivat alkaneen kauden osalta varsin minimissä.

Kilpailen siis kaudella 2018 M-14 sarjassa, jossa siis ajavat käytännössä 12-14 vuotiaat pojat. Meri-Teijon kisan osalta en tiennyt etukäteen kuinka monta kuljettajaa sarjassani tulisi kilpailemaan.

Lähdimme lauantaina autoilemaan Saloa kohti hyvissä ajoin yhdeksältä aamulla. Vapaat harjoitukset alkoivat puolilta päivin ja sitä ennen piti olla ratakävelyt käveltynä ja varusteet päälle puettuna.

Rata näytti kävellessä hyvältä, ei kuitenkaan liian helpolta. Radalla piisasi koko matkalta kohtia, joissa piti olla tarkkana. Polkemiseen tarkoitettuja osuuksia löytyi ainostaan lähdöstä ja maalisuoralta. Muutama ajolinja vaihtoehto löytyi radan lopussa olevasta metsästä.

Saatuani ajovarusteet päälle lämpömittarin viisari oli kivunnut jo +30 asteen puolelle. Hikinen päivä oli siis tulossa ja nestetankkauksesta oli siis pidettävä huolta. Pölyinen irtosora teki radan pinnasta arvaamattoman. Jotkut mutkat olivat tosi liukkaat ja niihin ei uskaltanut ajaa kovaa. Radalta löytyi myös pari hyppyriä joiden nokat olivat aika heittäviä ja ländeihin pääsemisessä olikin vaikeuksia koko viikonlopun ajan. Radan lopussa olleeseen metsäosuuteen oli myös vaikea löytää nopea ajolinja. Päivän viimeisillä laskuilla ajo kuitenkin sujui jo melko hyvin. Epävirallinen harjoituspäivä päättyi n. klo 17:00.

Kilpailupäivänä herätyskello soi aamulla 6.00, jonka jälkeen aamupalat naamariin, kamat kasaan ja autolla uudemman kerran kohti Meri-Teijoa. Kilpailupäivän viralliset harjoitukset alkoivat klo 9:00. Tänään ei ollut niin kuuma kuin eilen lauantaina mutta pieni tuuli puhalsi koko ajan tehden hyppyreiden ylittämisestä entistäkin vaikeampaa. Rata oli myös kulunut eiliseen nähden jonkin verran.

Sain aika-ajoissa puhtaan laskun tehtyä ja kellokin pysähtyi ihan kohtuullisiin lukemiin. Aikani oli 52,97. Kisalaskulla maalisuoran hyppyri ei vain mennyt ländiin ja vei vauhtini totaalisesti. ARGH! Tämä maksoi aikaa noin sekunnin verran. Olin kuitenkin sarjani nopein kolmen sekunnin erolla ja taakse jäivät myös muutamat vanhemmatkin kisaajat. Palkintojen jaossa pokkasin mitalin lisäksi WD-40 pyörän puhdistustuotteita.

Nimi                       Aika-ajo   Kilpailulasku
1 Pessi Haverinen    0:52,97    0:53,38
2 Samu Kauppinen   0:56,71    0:56,58
3 Joona Karvinen     0:58,46    0:58,69

Vaikka kisalasku moka jäikin harmittamaan, jäi kauden avauksesta hyvä mieli. Vauhti oli kohdallaan uuden pyörän kanssa ja viikonloppu oli ennätyslämmin.