Kilpailut Serfaus-Fiss-Ladissa - PÄIVÄ 6

Kuudes reissupäivä käynnistyi majoituksemme vieressä olevan kirkon kellojen tahtiin. Ne näemmä soivat joka aamu klo 07:00.

Tänään siis kisataan Specialized Rookies Cup -osakilpailun muodossa, jossa nähdään millä tasolla Pessi Kalpalinnasta suoriutuu Euroopan alpeilla treenaavia junnuja vastaan. Odotukset ja tavoitteet ovat nolla. Tärkeintä on päästä ripeästi alas ilman kaatumista. Lähtöaikani kisarunille olisi 14:00:30. Itse kilpailu käynnistyisi 13:00.

Aamun harjoitukset alkoivat 09:00. Olin hyvissä ajoin hississä ja ensimmäiselle laskulle lähdin lähinnä rullailemaan ja tutkimaan radan kuntoa. Ajoin aamun harjoituksissa yhteensä 4 laskua. Ihan pelkästään säästääkseni voimiani itse kilpailuun.

Harjoituslaskujen vähyyden takia minulle jäi reippaasti aikaa valmistautua kisaan. Ehdin hyvin käydä majoituksella suihkussa ja syömässä sekä levätä hetken sängyllä puhelinta räpläten.

Noin puolta tuntia ennen runini deadlinea lähdimme hissillä ylös lähtöpaikalle. Kerkesin vielä tekemään muutamat venytykset ja katsomaan millä kisanumeroilla ajavat kuljettajat lähtisivät edestäni.

Ja sitten kisalaskulle:

Tällä kertaa homma meni niinkuin pitikin. Lähtö onnistui hyvin ja pysyin pystyssä myös helpommissakin mutkissa. Pääsin hyvällä vauhdilla koko kisaradan läpi ja ylitin maaliviivan ajassa 03:19:802, joka oikeutti siinä vaiheessa kilpailua toiseen sijaan. Pääsin hetkeksi istuskelemaan hotseatille energiajuoman kanssa ja fiilistelemään kisatunnelmasta. Oli muuten siistiä!

Kilpailun päätyttyä sijoitukseni oli 15,  joka on suhteellisen OK siihen nähden, että tämä oli ensimmäinen ulkomaan kilpailuni. Kärjen vauhdista jäin 15.259 sekunttia.

Koko kilpailun tulokset voi käydä katsomassa tästä:

Seurasimme maalialueella kilpailun loppuun asti jonka jälkeen lähdimme majoitukselle lepäämään ja valmistautumaan seuraavan päivän kilpailuun. Toivottavasti huomenna menisi yhtä hyvin kuin tänään.